2017. február 4., szombat

Besztercei saláta

Hozzávalók: 20-25 dkg aszalt szilva, 
                   25 dkg főtt füstölt sonka vagy tarja, 
                    3 dl tejföl, 
                    1 csokor zöldhagyma (vagy 1 kis fej hajszálvékonyra vágott vöröshagyma),
                    5 dkg sós mandula vagy mogyoró (vagy mandula és 1 mokkáskanál só),
                        törött bors és só ízlés szerint, salátalevelek.

Az aszalt szilvát előző este megmossuk, és meleg vízbe áztatjuk. Másnap leszűrjük, kimagozzuk, majd vékony csíkokra vagdaljuk. Ugyancsak vékony csíkokra metéljük a füstölt sonkát, a zöldhagymát pedig szárával együtt felkarikázzuk. A sós mandulát megdaráljuk és belekeverjük a tejfölbe. Sóval, borssal fűszerezzük, majd az egészet összekeverjük. Az előzőleg jól behűtött salátát megmosott és megszárított salátalevelekre tálaljuk. Tálalás előtt akár 2 nappal is elkészíthetjük, minél jobban összeérnek az ízek, annál jobb lesz.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése