2019. augusztus 22., csütörtök

Szalonnás rakottkrumpli


650 g burgonya
1 dl főzőtejszín
10 dkg edami sajt (vagy ementáli, gouda)
só ízlés szerint
fehér bors ízlés szerint (frissen őrölt)
4 szelet bacon (felkockázva)
4 szál kakukkfű





A krumplit megpucoljuk és nagyon vékony szeletekre vágjuk, vagy gyaluljuk.
Egy lábasba öntjük a tejszínt, hozzáadjuk a lereszelt sajtot, elkezdjük melegíteni. Beletesszük a krumpliszeleteket, sózzuk-borsozzuk, rászórjuk a kakukkfűleveleket. Jól átforgatjuk az egészet és lassú tűzön, néha megkeverve, 10-15 percig főzzük.
Tűzálló tálba tesszük, és 160 fokra (légkeverésen) előmelegített sütőben 30 percig sütjük, majd rászórjuk a tetejére a baconkockákat és további, kb. 25 perc alatt készre, pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése