2020. április 27., hétfő

Svéd húsgolyó

A IKEA UK Twitter-oldalán közzétett Ikea Meatballs at HÖME útmutatójának segítségével 4 személyre készíthetünk húsgolyót és barna mártást: a gombócokhoz alaposan gyúrjuk össze a sertés-marha darált hús mixet, a finomra aprított hagymát, fokhagymát, egy tojást, 5 evőkanál 3,5 %-os tejet, sót, borsot és a kenyérmorzsát. Formázzunk kis gombócokat és tegyük őket hűtőbe 2 órára (így nem esnek szét a sütéskor) egy sütőálló serpenyőben pirítsuk meg őket pár perc alatt, majd lefedve tegyük sütőbe 30 percre.

A barna mártáshoz, ami nélkül nem svéd a svéd húsgolyó: pirítsuk pár percig a lisztet egy kis vajon, majd öntsük fel 300 milliliter zöldség- vagy húsalaplével. Forraljuk össze, majd adjuk hozzá a 20-30 %-os főzőtejszínt, a szójaszószt és a dijoni mustárt.
A tányéron krumpli pürével vagy egészben főtt, apró újburgonyával tálaljuk a húsgolyókat és a mártást. Aki szereti áfonyaszószt is tehet mellé. Így lesz teljes az Ikea hatás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése