2015. május 12., kedd

Főzött eperfagyi



2 dl tej
1 dl tejszín
4 tojás sárgája
5 ek cukor
csipetnyi só
50 dkg eper
1 ek citromlé

A tejet és a tejszínt felforralom, majd óvatosan, folyamatos kevergetés mellett, hozzáöntöm az előzőleg cukorral és a sóval habosra kevert tojássárgájához. Fontos, hogy ne a sárgája menjen a forró tejbe! Visszaöntöm a lábosba, és a legalacsonyabb lángon összefőzöm, miközben robotgéppel keverem, nehogy összekapjon a tojás. Egy éjszakára, de minimum 6 órára a hűtőbe teszem.
Megtisztítom, majd lepasszírozom az epret, végül meglocsolom a citromlével, és a tejszínes keverékhez adom.
Elindítom a fagyigépet, majd beleöntöm a fagyialapot. 30 perc után dobozba teszem, és berakom a fagyasztóba 20 percre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése