2015. május 18., hétfő

Linzer főtt tojássárgájával


120 g liszt
60 g étkezési keményítő
120 g hideg vaj
60 g porcukor
1 tasak vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
3 főtt tojás sárgája (9 percig kell főzni a tojásokat forrástól számítva)
csipet só
sűrű meggydzsem



A lisztet egy tálba öntötjük a keményítővel, a sóval, a cukrokkal és a citromhéjjal együtt. A vajat kisebb kockákra vágva hozzátesszük, majd egy villával (vagy lehet simán kézzel is) morzsalékossá dolgozzuk. Beletesszük a tojássárgákat, először a villákkal széttörjük őket, majd kézzel gombóccá gyúrtva, letakarva 1 órára hideg helyre tesszük.
Ezután, kézzel diónyi gombócokat gyúrunk belőlük. Az eredeti recept szerint egy golyó 14 g. A golyókat egy sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk. Fakanál nyelével a közepébe majdnem az aljáig lyukat fúrtunk, majd fél órára újra hideg helyre tesszük
Közben keresünk nagyon sűrű lekvárt, ami nem folyik biztosan a hő hatására, ezt mokkáskanállal tesszük a kis lyukakba.


180 fokos légkeveréses sütőben 13-15 perc alatt sülnek meg. Csokimázam csurgathatunk a tetejére.

forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése