2016. július 22., péntek

Nyári paradicsomos tésztasaláta



Hozzávalók 6-8 adaghoz:
  •  12 aszalt paradicsom, lecsepegtetve 
  • 2 ek. vörösborecet
  • 6 ek. olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma, felaprítva
  • 1 tk. kapribogyó
  • csipet só
  • 3/4 tk. frissen őrölt bors
  • 1/4 kg kagylótészta
  • 1/4 kg koktélparadicsom, félbevágva
  • 1/4 kg mozzarella, felekbe vágva
  • 3/4 bögre kalamata olívabogyó, felaprítva
  • 1 bögre frissen reszelt parmezán
  • 1 bögre friss bazsalikom
Elkészítés:
  1. Az aszalt paradicsom felét 2 teáskanál sóval, az ecettel, az olívaolajjal, a kapribogyóval és a fokhagymával tedd aprítóba. Aprítsd majdnem simára.
  2. Al dentére főzd a tésztát, közben aprítsd fel a maradék aszalt paradicsomot.
  3. Ha kész a tészta, egy nagy tálban keverd össze a szósszal, add hozzá a koktélparadicsomot, a mozzarellát, az olívát és az aszalt paradicsomot. Sózd, borsozd, szórd meg bazsalikommal és parmezánnal.
  4. Tálald szobahőmérsékleten.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése