2016. július 25., hétfő
Túrópalacsinta
Hozzávalók:
50 dkg sovány túró
3 db tojás
4 evőkanál liszt vagy étkezési keményítő
4 evőkanál cukor vagy ennek megfelelő sztívia, xilit
1 teáskanál sütőpor
1 csomag vaníliás cukor vagy fél rúd vanília kikapart magjai
1 citrom reszelt héja
1-2 evőkanál vaj vagy olaj
Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük. A tojássárgát a többi hozzávalóval egy keverőtálban összekeverjük. Ezután a fehérjehabot 2-3 részletben a masszába keverjük.
Egy teflonserpenyőben kevés vajat vagy olajat hevítünk, a túrós tésztamasszából evőkanállal lepénykéket teszünk bele, és mindkét oldalukat 3-4 percig sütjük időnként megforgatva.
Papírtörlőre szedjük, majd tányérra tesszük, és édes joghurttal, tejföllel, lekvárral, gyümölccsel tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése