2017. október 31., kedd

Sütőtökös nudli gorgonzola mártással


Érdemes egyből dupla adagot készíteni, mert nagyon jól fagyasztható.

Hozzávalók:

A sütőtökös gnocchihoz:
600 g sült sütőtök, pürésítve
kb. 300 g finomliszt (lehet több vagy kevesebb kell, ez a sütőtök víztartalmától függ)
1 egész tojás
só, bors

A kakukkfüves-gorgonzolás mártáshoz:
2 dl habtejszín
3 ág friss kakukkfű
120 g gorgonzola (én dolce változatot használtam)
50 g mascarpone

pirított dió és gorgonzola a tálaláshoz


Elkészítés:
A sütőtököt puhára sütjük, pürésítjük. (Ha a sütés során sok vizet engedni, azt csöpögtessük le, mert ha nagyon vizes a sütőtök sok liszetet fog felvenni.) Sózzuk, borsozzuk, hozzáütjük a tojást, majd a lisztet is belekeverjük. Egynemű, formázható masszává gyúrjuk. (Nekem egy picit tapadt a tészta, de ha a formázásnál jól belisztezzük, könnyű vele dolgozni.)
A tésztából lecsípünk egy nagyobb darabot, lisztezett deszkán henger alakúra sodorjuk, majd 3-4 cm-es darabokra vágjuk. Forró, sós vízben addig főzzük, amíg fel nem jönnek a víz tetejére. A kész gnocchikat leszűrjük.
Közben elkészítjük a mártást. Ehhez a tejszínt a kakukkfűvel, a gorgonzolával egy lábasba tesszük, összeforraljuk, (addig, amíg a gorgonzola elolvad) a végén belekeverjük a mascarponét, ízlés szerint sózzuk.
Tálaláskor a gnocchit megöntözzük a mártással, megszórjuk pirított dióval, és még egy kis gorgonzolát morzsolunk rá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése