Vega svéd húsgolyó
A "húsgolyókhoz"
- 100 g szója (granulátum)
- 2.5 dl zöldség alaplé (bio leveskockából)
- 100 g zsemlemorzsa
- 1 közepes db vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál szerecsendió
- 1 teáskanál cayenne bors
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál bors
- 50 ml napraforgó olaj (a lekenéshez)
A barnamártáshoz
- 2.5 dl zöldség alaplé
- 2 dkg margarin
- 1 közepes db vöröshagyma
- 2 evőkanál finomliszt
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- 2.5 dl tej
- 1 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 teáskanál cayenne bors
- 1 teáskanál szerecsendió
- 2 ek szójaszósz
A "húsgolyókhoz"
- A szójagranulátumot beáztatjuk 1 órára a zöldség alaplébe, addig megpucoljuk, és apróra vágjuk a vöröshagymát, fokhagymanyomón elintézzük a fokhagymát is.
- A szójához adjuk a hagymákat, a zsemlemorzsát és fűszerezzük. Ha nem állna össze, adjunk még hozzá zsemlemorzsát, különben szétesik sütés közben.
- Golyókat formázunk a masszából, majd tepsibe rakosgatjuk egymás mellé, és lekenjük olajjal. Forró sütőben átsütjük a golyókat.
A barnamártáshoz
- A margarint felolvasztjuk, az apróra vágott hagymát és a fokhagymanyomón átpréselt fokhagymát megpirítjuk rajta, majd rászórjuk a lisztet, és barnára pirítjuk.
- Felöntjük az alaplével, amiben előtte simára kevertük a keményítőt és a tejet.
- Felforraljuk, ha besűrűsödött, fűszerezzük, majd melegen tálaljuk a húsgolyókkal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése