2017. november 22., szerda

Vega svéd húsgolyó

A "húsgolyókhoz"

  • 100 g szója (granulátum)
  • 2.5 dl zöldség alaplé (bio leveskockából)
  • 100 g zsemlemorzsa
  • 1 közepes db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál szerecsendió
  • 1 teáskanál cayenne bors
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál bors
  • 50 ml napraforgó olaj (a lekenéshez)

A barnamártáshoz

  • 2.5 dl zöldség alaplé
  • 2 dkg margarin
  • 1 közepes db vöröshagyma
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 2.5 dl tej
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál cayenne bors
  • 1 teáskanál szerecsendió
  • 2 ek szójaszósz

A "húsgolyókhoz"

  1. A szójagranulátumot beáztatjuk 1 órára a zöldség alaplébe, addig megpucoljuk, és apróra vágjuk a vöröshagymát, fokhagymanyomón elintézzük a fokhagymát is.
  2. A szójához adjuk a hagymákat, a zsemlemorzsát és fűszerezzük. Ha nem állna össze, adjunk még hozzá zsemlemorzsát, különben szétesik sütés közben.
  3. Golyókat formázunk a masszából, majd tepsibe rakosgatjuk egymás mellé, és lekenjük olajjal. Forró sütőben átsütjük a golyókat.

A barnamártáshoz

  1. A margarint felolvasztjuk, az apróra vágott hagymát és a fokhagymanyomón átpréselt fokhagymát megpirítjuk rajta, majd rászórjuk a lisztet, és barnára pirítjuk.
  2. Felöntjük az alaplével, amiben előtte simára kevertük a keményítőt és a tejet.
  3. Felforraljuk, ha besűrűsödött, fűszerezzük, majd melegen tálaljuk a húsgolyókkal.
  • sütési hőfok: 180°C

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése