2014. szeptember 20., szombat

Sajtroló

Egy csomag bolti leveles tésztát téglalapalakúra, vékonyra kinyújtjuk. Egésztojással az egészet lekenjük, egy centi széles csíkokra vágjuk.
Csíkonként szorosan egymást fedve darabolt főzőkanál nyélre tekerjük. ( a tojás nélküli felét tekerjük a roló formára vagy főzőkanál nyelére )
( Egy főzőkanálnyélből 2 db 10 – 12 cm-es darab jön ki ).
20 percet pihentetjük és forró sütőben kisütjük.

Sajtkrém :
30 dkg reszelt sajtot, 4 tojássárgájával , 4 dkg liszttel, 2 dl tejjel sűrűre kell főzni és kihűteni. Ha teljesen kihűlt akkor egy 10 dkg margarinnal habosra kikeverni és ízlés szerint sóval ízesíteni.

A tésztát forrón kell lehúzni a nyélről. Egyforma darabokra vágni és nyomózsákkal a krémet beletölteni a tésztákba úgy hogy a két végén a krém kilátszódjon. A végeket reszelt sajtba kell mártani.

A tészta akkor nem jön le a formáról :
- ha nem sült meg a tészta
- ha nem forrón szedjük le a formáról

Ha valaki tart attól, hogy a tészta esetleg nem jön le a formáról annak ajánlom, hogy csavarja be alufóliával a hengereket, vajazza meg és úgy csavarja rá a tésztát.  




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése