10 dkg liszt
2 tojás
15 dkg sült tök (tisztított súly, egy kisebb sütőtök fele)
5 dkg cukor (lehetőleg nádcukor)
2 dl tej
½ teáskanál őrölt fahéj
½ kávéskanál őrölt gyömbér
½ kávéskanál őrölt szegfűszeg
(vagy az előző három helyett 1 nagy teáskanál mézeskalács fűszerkeverék)
olaj a sütéshez
fahéjas porcukor a tetejére
2 tojás
15 dkg sült tök (tisztított súly, egy kisebb sütőtök fele)
5 dkg cukor (lehetőleg nádcukor)
2 dl tej
½ teáskanál őrölt fahéj
½ kávéskanál őrölt gyömbér
½ kávéskanál őrölt szegfűszeg
(vagy az előző három helyett 1 nagy teáskanál mézeskalács fűszerkeverék)
olaj a sütéshez
fahéjas porcukor a tetejére
a cukor cserélhető xilitre, a liszt pedig egy egészséges lisztkeverékre (pl. hajdina, köles, gesztenye...).
- A sütőtököt megpucoljuk, kimagozzuk, feldaraboljuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. 200 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük, pürésítjük villával vagy botmixerrel.
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük.
- A sárgájákat összekeverjük a tökpürével, a cukorral, a fűszerekkel és a tej felével. Hozzászitáljuk a lisztet, csomómentesre keverjük, hozzáöntjük a maradék tejet is.
- A sűrű masszához forgatjuk több részletben a tojáshabot.
- A serpenyőt feltesszük melegedni, néhány csepp olajat teszünk a közepére.
- Kisebb palacsintákat sütünk közepes lángon. Ha az egyik oldala megsült, lapáttal óvatosan megfordítjuk. A kész palacsintákat fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése