2015. december 12., szombat
Sajtos bundáskenyér olaj nélkül
Sajtos, bundás kenyér, egyenesen a sütőből
8 szelet szikkadt szelet kenyér
4 darab tojás
körülbelül 8-9 evőkanál tejföl
só, bors, fokhagyma
15-20 dkg reszelt vagy szeletekre vágott sajt (trappista, füstölt, lehet fele-fele arányban is)
Végy egy tepsit, béleld ki sütőpapírral – én ezt a lépést elfelejtettem, de nem lett belőle nagy gond, a lecsorgó tojás feljön a kenyérrel, ha kész az étel.
Rakj rá annyi szelet kenyeret, amennyi kitölti, ez nálam 8 szeletre jött ki.
Nagy tálba üss négy tojást és kanalazd rá a tejfölt, sózd, borsozd és szórd meg fokhagyma porral vagy zúzott fokhagymával.
Merőkanállal borítsd be a kenyérszeleteket a tojásos tejföllel, nem baj, ha lecsurog. Halmozd rá a sajtot, én nem reszeltem őket, simán szeletenként raktam a kenyerekre, jól beborítva őket.
180 fokon előmelegített sütőben süsd 15 percig, amikor már jól rásült a sajt a tetejére, akkor elzárhatod.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése