2016. január 29., péntek

Szódabikarbónás szépészeti akadémia



Bőrápolás

Keverjünk össze három rész szódabikarbónát, egy rész vizet és egy rész őrölt zabpelyhet, majd ezzel a pasztával dörzsöljük át a bőrünket. Ez igen hatékonyan eltávolítja az elhalt hámsejteket és felfrissíti a bőrt.

Lábápolás

A jól ápolt lábakhoz keverjünk el két evőkanál szódabikarbónát és néhány csepp illóolajat (például levendulát) egy meleg vízzel teli edényben, és áztassuk benne a lábunkat legalább húsz percet. Ezek után radírozzuk le a lábunkat három rész szódabikarbóna, egy rész cukor és egy rész víz keverékével. Végül alaposan krémezzük be a lábunkat, és csavarjuk egy meleg törülközőbe 10-15 percre.

Hajápolás

Ha igazán mélyen szeretnénk megtisztítani a hajunkat, keverjünk a szokásos samponunkhoz egy kávéskanálnyi szódabikarbónát, majd mossuk meg és alaposan öblítsük le a hajunkat. Aszódabikarbóna segít "leradírozni" a hajszálakat, megtisztítani őket a hajformázó-maradványoktól. A hajunk így tisztább, frissebb és jobban kezelhető lesz.

Arcápolás

Ha zsírosodásra, pattanásokra hajlamos az arcbőrünk, a szódabikarbónás arctisztítóval ragyogóbbá, egészségesebbé tehetjük. A tenyerünkben keverjünk össze egy evőkanál mézet ésegy teáskanál szódabikarbónát, majd körkörös mozdulatokkal masszírozzuk át vele az arcunkat. Hagyjuk hatni egy percig, majd alaposan öblítsük le langyos vízzel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése