2016. január 29., péntek

Harcsás lepény




HOZZÁVALÓK

8 szelethez:
25 dkg harcsafilé
60 dkg burgonya
10 dkg vaj
4 db tojás
25 dkg zöldborsó
1 szál póréhagyma
25 dkg túró
25 dkg reszelt sajt
1 tk szárított kakukkfű

bors


A burgonyát sós vízben főzzük puhára majd vágjuk karikákra. Vajazzunk ki egy kapcsos tortaformát, vagy béleljük kisütőpapírral. A halat, sózzuk, borsozzuk meg, és süssük aranybarnára a vajon.
2.

Tisztítsuk meg és aprítsuk fel a pórét, majd fonnyasszuk meg a vajon. Adjuk hozzá a zöldborsót, és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Pároljuk közepes lángon, fedő alatt 5 percig.
3.

Adjuk hozzá a túrót, a tojásokat és a kakukkfüvet.  Terítsünk egy réteg burgonyát a tortaformába, öntsünk rá a borsós keverékből, és szórjuk meg reszelt sajttal. Tegyük rá  a halszeleteket. Ismételjük meg a rétegezést. Süssük 180 fokra előmelegített sütőben 45 percig.

Nna,e z a recept a mindmegettén elég hányaveti módon van fenn.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése