2016. február 29., hétfő

Alig cukors gofri

1 cs. szárított élesztő
5 dl meleg tej
4 tojás szétválasztva
1 tk. vanília esszencia
2 és 1/2 bögre liszt (35 dkg lett, lemértem)
pici só
1 ek. cukor (aki szeretné, tehet bele többet)
1/2 bögre olvaszott vaj/margarin (12 dkg)

Egy jó nagy tálatba öntjük a meleg tejet, beleszórjuk a szárított élesztőt, elkeverjük. A tojások sárgáját felverjük és ezt is a tejhez öntötjük. Beleszórjuk a vaníliát is. Egy másik tálban elvegyítjük a lisztet, a sót és a cukrot, majd ezt is hozzákeverjük a tejhez. Az olvasztott vajat is belekverjük a masszába. A tojásfehérjéket jó kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tésztába és letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük, ez kb. 1 óra. Ezután  gofrisütőben kisütjük, lekvárral, akármilyen édességgel tálaljuk. Csodás, puha és könnyű, mint a pille.  Ha nincs gofrisütő otthon, akkor serpenyőben, az amerikai palacsinta mintájára is ki lehet sütni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése