2019. január 6., vasárnap

Mézeskalácspuding


Hozzávalók:
30 dkg mézeskalácsmorzsa
5 dkg mazsola
5 dkg darált dió
4 tojás
4 evőkanál méz
2 dl tej
2 evőkanál cukor
1 narancs
1 evőkanál rum
1 evőkanál zselatin





A tojások sárgáját a mézzel keverd habosra. Öntsd rá a tejet, szórd bele a mézeskalácsmorzsát, és fél órán át pihentesd.

Ezalatt a narancs sárga héját vékonyan hámozd le, csíkozd fel, és kevés, cukorral ízesített vízben párold meg. A narancs levét, a leszűrt narancshéjat, a mazsolát, a darált diót, valamint a rumot add a tojásos morzsához.

A narancshéj főzőlevében oldd fel a zselatint, a tojások fehérjéből vert kemény habbal együtt forgasd a masszába, azután az egészet simítsd fóliával bélelt őzgerincformába. Tedd a hűtőbe négy-öt órára, és hagyd, hogy megdermedjen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése