25 dkg puha vaj
18 dkg cukor
20 dkg mogyoróvaj
2 tojás
25 dkg liszt
1 tk. szódabikarbóna
15 dkg sós mogyoró
A puha vajat keverjük habosra a cukorral; adjuk hozzá a tojásokat, majd a többi hozzávalót is, a mogyorót a legvégén forgassuk bele. Vizes kézzel formázzunk a masszából diónyi golyókat – én mértem, hogy egyforma legyen: 3,5 dkg volt mind -, és rakjuk tepsire nem túl sűrűn: lapítsuk le a golyókat a vizes ujjainkkal, vagy egy villával, és így is maradjon 2-3 centi két korong között. 180 fokon kb. 13-15 percig süssük a kekszeket.
18 dkg cukor
20 dkg mogyoróvaj
2 tojás
25 dkg liszt
1 tk. szódabikarbóna
15 dkg sós mogyoró
A puha vajat keverjük habosra a cukorral; adjuk hozzá a tojásokat, majd a többi hozzávalót is, a mogyorót a legvégén forgassuk bele. Vizes kézzel formázzunk a masszából diónyi golyókat – én mértem, hogy egyforma legyen: 3,5 dkg volt mind -, és rakjuk tepsire nem túl sűrűn: lapítsuk le a golyókat a vizes ujjainkkal, vagy egy villával, és így is maradjon 2-3 centi két korong között. 180 fokon kb. 13-15 percig süssük a kekszeket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése