2019. március 7., csütörtök

Burgonyás édeskömény főzelék

hozzávalók / 2 adag

  • 2 közepes db burgonya
  • 2 közepes db sárgarépa
  • 600 g édeskömény
  • 200 ml zöldség alaplé
  • 150 ml habtejszín
  • 75 g tömlős krémsajt
  • 1 ek olívaolaj
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • olasz fűszerkeverék ízlés szerint

elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, mossuk. A sárgarépát és a burgonyát apró kockákra vágjuk. Az édesköményt négybe vágjuk, majd kb. 0,5 cm vastagságú szeletekre vágjuk.
  2. Az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk az előkészített zöldségeket, kb. 5 percig dinszteljük. Felöntjük a levessel, kb. 10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a tejszínt, és további 10-15 percig főzzük, míg a zöldségek megfőnek, és a mártás besűrűsödik. Az utolsó 5 percben esetleg főzzük fedő nélkül.
  3. Hozzáadjuk a sajtot, felolvasztjuk a levesben. Sóval, borssal és a fűszerkeverékkel ízesítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése