- 2 közepes db burgonya
- 2 közepes db sárgarépa
- 600 g édeskömény
- 200 ml zöldség alaplé
- 150 ml habtejszín
- 75 g tömlős krémsajt
- 1 ek olívaolaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- olasz fűszerkeverék ízlés szerint
elkészítés
- A zöldségeket megtisztítjuk, mossuk. A sárgarépát és a burgonyát apró kockákra vágjuk. Az édesköményt négybe vágjuk, majd kb. 0,5 cm vastagságú szeletekre vágjuk.
- Az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk az előkészített zöldségeket, kb. 5 percig dinszteljük. Felöntjük a levessel, kb. 10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a tejszínt, és további 10-15 percig főzzük, míg a zöldségek megfőnek, és a mártás besűrűsödik. Az utolsó 5 percben esetleg főzzük fedő nélkül.
- Hozzáadjuk a sajtot, felolvasztjuk a levesben. Sóval, borssal és a fűszerkeverékkel ízesítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése