2019. március 14., csütörtök

Kukoricás lepénykék

  • 15 dkg kukoricaliszt (vagy finomliszt)
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 1 tk só (púpozott)
  • bors ízlés szerint
  • 3 db csöves kukorica ( leszemezett vagy konzerv)
  • 1 csokor petrezselyem (nagyobb)
  • 1 nagy fej lila hagyma
  • 1 db tojás
  • 1.6 dl tej
  • 0.5 dl napraforgó olaj (a sütéshez)

  1. Egy tálban a lisztben elkeverjük a sütőport, beleszórjuk a fűszereket.
  2. Vágjuk össze a megmosott zöldlevelet. Kockázzuk fel a lilahagymát. Mindkettőt dobjuk a lisztbe.
  3. Szemezzük le a kukoricacsöveket. (Csöpögtessük le a konzerv kukoricát.)
  4. A liszthez adjuk a tejet, a tojást, majd a kukoricát, és alaposan keverjük össze.
  5. Egy serpenyőben forrósítsunk fel pár ek olajat, majd egy-egy evőkanálnyit tegyünk a serpenyőbe és simítsuk lepény formára.
  6. Mindkét oldalát süssük pár percig.
  7. Papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat elszivárogni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése