Kukoricás lepénykék
- 15 dkg kukoricaliszt (vagy finomliszt)
- 0.5 csomag sütőpor
- 1 tk só (púpozott)
- bors ízlés szerint
- 3 db csöves kukorica ( leszemezett vagy konzerv)
- 1 csokor petrezselyem (nagyobb)
- 1 nagy fej lila hagyma
- 1 db tojás
- 1.6 dl tej
- 0.5 dl napraforgó olaj (a sütéshez)
- Egy tálban a lisztben elkeverjük a sütőport, beleszórjuk a fűszereket.
- Vágjuk össze a megmosott zöldlevelet. Kockázzuk fel a lilahagymát. Mindkettőt dobjuk a lisztbe.
- Szemezzük le a kukoricacsöveket. (Csöpögtessük le a konzerv kukoricát.)
- A liszthez adjuk a tejet, a tojást, majd a kukoricát, és alaposan keverjük össze.
- Egy serpenyőben forrósítsunk fel pár ek olajat, majd egy-egy evőkanálnyit tegyünk a serpenyőbe és simítsuk lepény formára.
- Mindkét oldalát süssük pár percig.
- Papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat elszivárogni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése