2019. március 14., csütörtök

Lestyános zöldbableves


hozzávalók / 2 adag


500 g zöldbab (vajbab)
0.5 közepes db vöröshagyma
1 közepes db sárgarépa
3 ek napraforgó olaj
600 ml zöldség alaplé
1 csapott ek finomliszt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
fűszerpaprika ízlés szerint
2 ek lestyán



elkészítés


A babot megtisztítjuk, 3-4 cm-es darabokra vágjuk, megmossuk. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
Kevés olajban a hagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a sárgarépát, és felöntjük a levessel. Hozzáadjuk a babot, sóval, borssal ízesítjük, és lefedve, közepes hőmérsékleten kb. 20 perc alatt megfőzzük.
A maradék olajat felforrósítjuk, a lisztet hozzáadjuk, és hagyjuk, hogy egy kis színt kapjon. Levesszük a tűzről, hozzákavarjuk a paprikát, és a leveshez öntjük.
Hozzáadjuk a lestyánt, felfőzzük, és további 5 percig főzzük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése