hozzávalók / 4 adag
3 db tojás
160 g sárgarépa
160 g cukkini
600 g burgonya
80 g tökmag
50 g tehéntúró (2 ek)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
4 ek napraforgó olaj (a sütéshez)
- A zöldségeket megtisztítjuk, mossuk, majd finomra reszeljük. A burgonyát egy kicsit kinyomkodjuk, és a többi zöldséghez adjuk.
- Hozzáadjuk a durvára vágott tökmagot, a tojásokat és a túrót. Sózzuk, borsozzuk, és jól elkeverjük.
- Egy serpenyőben az olajat felforrósítjuk. A zöldségmasszából kerek, nem túl vastag tallérokat formázunk, és a forró olajban, közepes hőmérsékleten, oldalanként kb. 4-5 perc alatt aranybarnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése