2019. március 14., csütörtök

Tökmagos zöldségtallérok

A zöldségmasszát ízesíthetjük tetszés szerint fokhagymával, hagymával is, esetleg keverhetünk hozzá még feta sajtot is. Eredetileg a tallérokat napraforgómaggal szerettem volna elkészíteni, de sajnos épp az nem volt otthon, ezért tökmagos lett. Ha napraforgómaggal készítjük, azt nem kell durvára vágni, és kb. 8 ek-ra 


hozzávalók / 4 adag


3 db tojás
160 g sárgarépa
160 g cukkini
600 g burgonya
80 g tökmag
50 g tehéntúró (2 ek)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
4 ek napraforgó olaj (a sütéshez)


  1. A zöldségeket megtisztítjuk, mossuk, majd finomra reszeljük. A burgonyát egy kicsit kinyomkodjuk, és a többi zöldséghez adjuk.
  2. Hozzáadjuk a durvára vágott tökmagot, a tojásokat és a túrót. Sózzuk, borsozzuk, és jól elkeverjük.
  3. Egy serpenyőben az olajat felforrósítjuk. A zöldségmasszából kerek, nem túl vastag tallérokat formázunk, és a forró olajban, közepes hőmérsékleten, oldalanként kb. 4-5 perc alatt aranybarnára sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése