A gombóchoz:
- 600 g burgonya
- 60 g keményítő
- 60 g kukoricadara (vagy búzadara durum lisztből)
- 1 tojás
- 100 g darabolt dió
- 4 szál petrezselyem
- 100 g vaj
- 100 g őrölt dió
- egész dió a töltelékhez
A gombamártáshoz:
- 500 g gomba – pl. laskagomba
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 vöröshagyma
- 2 evőkanál vaj
- 4 ág kakukkfű
- 1 csokor metélőhagyma
- só, bors, szerecsendió
- olívaolaj
Főzze meg a burgonyákat sós vízben, öntse le róluk a forró vizet, majd hámozza meg őket. Törje össze a burgonyát, és gyúrja össze a keményítővel, kukoricadarával, felvert tojással és a darabolt dióval. Fűszerezze az egészet sóval, borssal, szerecsendióval ízlés szerint, és adja hozzá az apróra vágott petrezselymet. Formázzon azonos méretű gombócokat az összegyúrt tésztából. A hüvelykujjával fúrjon lyukat a gombócokba, tegyen egy-egy egész diót a közepükbe, majd zárja le és formázza őket újra gömbölyűre.
Tegye a gombócokat forró, de nem forrásban lévő vízbe kb. 15 percig.
Tisztítsa meg a gombát és szeletelje fel. A hagymát és a fokhagymát vágja apróra. Kevés olívaolajon dinsztelje meg a gombát. Adja hozzá a hagymát, a fokhagymát, a kakukkfüvet és a vajat, és párolja őket össze. Ízlés szerint fűszerezze sóval és borssal, és ízesítse a finoman felaprított snidlinggel.
Forró serpenyőben a vajat hevítse habosra az őrölt dióval együtt. Helyezze bele a gombócokat és tálalja a gombával együtt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése