2019. december 2., hétfő
Mustárleves
4-5 személyre
30 gr vaj
40 gr liszt
1 liter csirkeleves lé
1 dl főzőtejszín
2 tojássárgája
4 evőkanál durva Zaan mustár
Oévasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a lisztet, levergessük 5 percig alacsony lángon. Adjunk hozzá a lét lassan, hogy biztosak legyünk benne, nem csomósodik össze. főzzük a levest még 1-2 percig vagy mielőtt tálajuk melegítsük újra.
Keverjük össze a tejszínt a tojássárgájávval.
Tálalás előtt adjuk a mustárt aleveshez, majd a tojás-tjeszín keveréket.
Bagettel, vagy más kenyérrel tálaljuk. Szórjuk meg turbolyával, vagy petrezselyemmel.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése