2014. augusztus 26., kedd

Bögrés lepénykenyér




A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre

Hozzávalók:
- 4 bögre liszt
- másfél teáskanál só
- egy bögre langyos víz (plusz még egy fél decire való)
- 3-4 evőkanál olaj
- 1 csomag szárított élesztő

1. A lisztet mikróban megmelegítjük. Ez a lépés kihagyható.
2. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és összegyúrjuk (hipp-hopp megy :-).
3. Fél órát kelni hagyjuk.
4. Ezután 8-9 egyenlő részre osztjuk a tésztát, gombócokká formázzuk őket, és még egy tíz percet kelni hagyjuk.
5. Egy serpenyőt felhevítünk, a gombócokat jó vékonyra kinyújtjuk, majd mindkét oldalukat aranyszínűre sütjük.
6. Fogyaszthatjuk főételek mellé, de fokhagymás tejföllel megkenve is isteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése