2014. augusztus 20., szerda

Gyömbéres limonádé

Hozzávalók

  • kb. 15 cm hosszú meghámozott, vékonyan szeletelt gyömbér
  • 1 l víz
  • 3 ek méz
  • 2 ek cukor
  • 2 citrom héja
  • 1 csésze citromlé
  • citromkarikák és friss menta

Elkészítés

Felforraljuk a vizet, a mézet, a cukrot, a gyömbért, a citromlevet és a citromhéjat. Addig kevergetjük, amíg a cukor és a méz teljesen fel nem oldódik. Ha ez megtörtént, akkor az edényt levesszük a tűzről és fedő alatt 30-40 percig állni hagyjuk. Ha letelt az idő, levesszük a fedőt, majd hagyjuk kihűlni. Végül egy kancsóba öntjük, jégkockákkal még jobban lehűtjük, és citromkarikákkal, friss mentával kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése