2014. augusztus 20., szerda

Rozmaringos sós keksz

DSC 0067kicsi

Hozzávalók (15 darabhoz):
15 dkg liszt
7,5 dkg puha vaj
1 kávéskanál só
1 ág rozmaring
6-8 olajban eltett aszalt paradicsom
  1. A sót és a lisztet egy tálba szitáljuk. Belekockázzuk a vajat. Ollóval beleaprítjuk a rozmaring letépkedett leveleit és az aszalt paradicsomot.
  2. Összegyúrjuk a tésztát, simára dolgozzuk benne a vajat. 4-5 cm átmérőjű hurkát formázunk belőle, folpackba csomagoljuk, kicsit még igazítunk a formáján. Az így kapott kis csomagot hűtőbe tesszük 1-2 órára, amíg a vaj visszadermed.
  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztát kicsomagoljuk a fóliából, éles késsel 5-6 mm vastagságú szeleteket vágunk belőle. A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, 10 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése