2015. február 12., csütörtök

Kekszszalámi

kekszszalami
Hozzávalók: 400 gramm keksz, 150 gramm zselékocka, 100 gramm dió, 50 gramm mazsola, 100 gramm vaj, 200 ml tej, 3 kanál cukor, 3 kanál kakaó, egy csipet só, egy kávéskanál rumeszenc.
Elkészítés: Egy fél órával a műveletek elkezdése előtt áztassuk be a mazsolát vízbe, hogy tudjon kidegedni. Tőrjük össze a kekszet minél kisebb darabokra, vagy daráljuk le, és tegyük egy tálba. Majd adjuk hozzá a diót, mazsolát, zselékockát. (Én jobban szeretem tördelni a kekszet, mert akkor nagyobb darabkák maradnak a kekszből)
Egy lábasban melegítsük fel a tejet, keverjük bele a cukrot, kakaót és a vajat, ezután keverjük bele a kekszes masszát, és töltsük hozzá a rumot. Mikor langyosra hűlt, egy sütőpapír vagy egy fólia segítségével formázzunk belőle kekszszalámit.
A tetejét megszórhatjuk porcukorral, kakaóval vagy kókuszreszelékkel is. Tegyük 2-3 órára hűvös helyre, majd fogyasztáskor vágjuk vékony szeletre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése