2015. február 26., csütörtök

Jegeskávés torta


- 6 tojás
-15 dkg cukor
-15 dkg darált mandula
-3 EK zsemlemorzsa
-1 cs. sütöpor
-5 dkg csoki
-1/2 l tejszín
-2 cs. haberösítö
-2 cs vanílíáscukor
- 80g instant jegeskávépor (pl. Frappe)
-1EK Mandulalevélke


Tortaformát kivajazni, tojásokat szétválasztani, tojássárgáját a cuorral habosra kavarni, darált mandulát, zsemlemorzsát, sütöport, apróra vágott csokoládét hozzáadni. A felvert tojáshabot belekavarni.  175°-ban  35-40 percig sütni.

A kihült piskóta tetejéböl kb. 1 cm-t levágni, elmorzsázni. A tejszínt felverni, közben hozzáadni a haberösítöt és a vaniliáscukrot, majd a végén a jegeskávéport is. A piskótaalapra tenni, majd a tetejére az elmorzsált piskótát szórni. Jó 3 órára a hütöbe tenni.

A mandulaleveleket tálalás elött zsír nélkül megpirítani, s a torta tetejére szórni.

Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése