2015. március 1., vasárnap

Házisajt túróból

Házisajt túróból


Hozzávalók:
1 liter bármilyen /1.5, 2.8, 3.6 %/ tej
50 dkg túró
6 dkg vaj
1 teáskanál szódabikarbóna
1 egész tojás
Elkészítés:

A tejet a túróval felforraljuk, leszűrjük sűrű szitán, lecsöpögtetjük.

Összekeverjük a vajat, a tojást és a szódabikarbónát a szitán maradt keverékkel, és lassú tűzön 10 perc alatt kevergetve összefőzzük.

Formába téve hagyjuk hűlni. Minél tovább áll, annál keményebb, de már másnap reszelhető állagú lesz.

Fűszerezhetjük köménnyel, fokhagymával, sóval, kaporral, borssal, snidlinggel, zöldfűszerekkel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése