2015. március 20., péntek

Tofusaláta

30 dkg tofu 
25 dkg sárgarépa 
fél db uborka 
1 csomag újhagyma 
3 db kínaikel-levél 
tengeri só vagy szójaszósz 
1 csokor petrezselyem 
15 dkg tojásmentes tarhonya 
1-2 evőkanál szezámkrém vagy sós mogyorókrém 
1 teáskanál 5 %-os almaecet 
olaj 
salátalevelek. 


A tofut kockára vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, majd hagyjuk kihűlni. A tarhonyát megfőzzük, szintén kihűlni hagyjuk. A zöldséget felaprítjuk és a tofuval, tarhonyával összekeverjük. A szójaszószból, szezámkrémből, almaecetből, olajból és az apróra vágott petrezselyemből kevés vízzel öntetet készítünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése