2015. március 24., kedd

Zöldséges tojáskocsonya





Hozzávalók:
7 tojás, 1-1,5 dl tejszín, 150 g zöldborsó, 1 szál sárgarépa, 150 g karfiol, 150 g brokkoli, só, 1 csipetnyi reszelt szerecsendió, ízlés szerint őrölt fehérbors, a díszítéshez tetszőleges saláták vagy zöldségek

A brokkolit és a karfiolt apró rózsákra szedjük, a sárgarépát felkockázzuk. Sós, forró vízben félig megfőzzük az előkészített zöldségeket, és a borsót is. Ha kész, leszűrjük, lehűtjük, és félre tesszük. Felütjük a tojásokat, elkeverjük tejszínnel, ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval.

Egy kis barázdált őzgerinc-formát kibélelünk folpackkal, de úgy, hogy jókora darab túllógjon a formán. Beletesszük a zöldségeket, és ráöntjük a tojásos tejszínt. A tetejére visszahajtjuk a lelógó fóliát, betakarjuk vele, és előmelegített sütőben, 150 Celsius fokon gőzöljük. (Ez úgy történik, hogy peremes tepsibe tesszük a betöltött formát, és annyi vizet öntünk alá, hogy a formának a 3/4részéig érjen.)

Amikor megkeményedett, kb. 20 perc, tetejéről eltávolítjuk a fóliát, és kiborítjuk a formából. Nem csomagoljuk ki, csak szeletelés előtt. Ez a kocsonya hidegen és melegen egyaránt fogyasztható salátával, zöldségekkel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése