2015. március 27., péntek

quiche kecskesajttal és cukkinivel


Hozzávalók 6-8 személyre
a tésztához:
• 25 dkg liszt
• 12,5 dkg vaj
• 1 tojás
• só
A töltelékhez:
• 2 közepes cukkini (ha lehet, az egyik legyen sárga)
• 10 dkg füstölt sonka
• arasznyi póréhagyma
• tetszés szerint kakukkfű, bazsalikom
• olívaolaj
• 8 dkg kecskeorda
• 2 dl tejszín
• 2 tojás
• érett reszelt kecskesajt

A sóval elvegyített lisztbe belemorzsoljuk a vajat, és összedolgozzuk, amíg egyformán morzsalékos nem lesz, aztán beledolgozzuk a tojást is, és fóliába csomagolva legalább fél óráig pihentetjük a hűtőben. A cukkiniket és a póréhagymát felkarikázzuk, és olívaolajban megpároljuk, a kis kockákra vágott sonkával és a fűszerekkel együtt. A pihentetés után a tésztát kör alakúra formázzuk, belenyomkodjuk az előkészített pite- vagy tortaformába, ráöntjük a tölteléket, és rápotyogtatjuk és rámorzsoljuk a sajtot. Ha nincs ordánk, akkor túróval is elkészíthető. A tejszínt elkeverjük a 2 tojással és egy kevés reszelt sajttal, ráöntjük a quiche-re, meghintjük reszelt sajttal, és a sütőbe téve 30 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése