2015. március 20., péntek

Chilis, citromos pirított tofu


– 300 g tofu, felesleges víz kipréselve belőle, majd kockákra vágva
– 1 közepes csokor leveleskel, szárak eltávolítva, a levelek falatnyi darabokra tépkedve
– 1 db citrom, reszelt héja és kifacsart leve
– 2 gerezd fokhagyma, szeletelve
– 2 ág friss rozmaring, levelei felaprítva
– 3-4 ág friss kakukkfű, levelei felaprítva
– 1 teáskanál chili pehely (vagy friss chili)
– 3-4 evőkanál extra szűz olívaolaj
– só, bors
– 1/2 bögre főtt quinoa
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy tepsire tegyünk sütőpapírt.
Tegyük egy mozsárba a citromhéjat, a fokhagymát, a chili pelyhet, a rozmaringot, a kakukkfüvet, valamint a sót és a borsot és törjük ezt a fűszeres keveréket minél apróbbra. Adjuk hozzá az olívaolajat és citromlevet és jól keverjük el.
Egy tálban keverjük össze a tofu kockákat a citromos fűszer felével és tegyük a tepsire. Süssük 180 fokon kb. 20 percig, amíg átpirulnak. Tegyük a megsült tofu kockákat egy tálba. Ezután a leveleskel darabokat is keverjük össze a megmaradt citromos fűszerrel. Helyezzük a leveleket a tepsire és pirítsuk meg 160 fokon kb. 5-8 perc alatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése