2015. március 20., péntek

Tofu saslik

300 g tofut kockára vágunk, 200 g cukkinit és 150 g sárgarépát, 200 g gombának a kalapját 2-3 cm-es szeletekre vágunk, mély tálba helyezve kevés olajjal, teáskanál curry-porral, sóval, borssal megfűszerezzük, kb. 1 órát állni hagyjuk. Ezután tetszés szerinti sorrendben nyársra húzzuk, és aranysárgára grillezzük. A mártáshoz 1 fej apróra vágott hagymát kevés olajon megpirítunk, 2dl vízzel felengedjük, hozzáadunk 2 evőkanál földimogyorókrémet, 1-2 kanál curry-porral, fél citrom levével, és ízlés szerint mézzel ízesítjük. A megsült tofu-saslikot a nyársról lehúzzuk és a mártással leöntve, körettel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése