2015. március 20., péntek

Spenótos kecskesajtos felfújt




Hozzávalók 6-8 adaghoz:
15 dkg kecskesajt
45 dkg spenótpüré (1 csomag mirelit vagy azonos súlyú friss)
6 dkg vaj
8 dkg liszt
2 tojás
1-2 gerezd fokhagyma apróra vágva
só, őrölt bors
néhány csepp citromlé
vaj és liszt a forma kikenéséhez

A vajat serpenyőben felforrósítjuk, megpirítjuk rajta a fokhagymát. A felengedett spenótot sűrű szitán lecsepegtetjük, és megpároljuk a fokhagymás vajon. (Ha friss spenótot használunk, ekkor turmixoljuk le, majd tegyük vissza a serpenyőbe.) Sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a lisztet, és besűrítjük vele, majd a tűzről levéve belekeverjük a tojássárgáját.

A tojásfehérjét csipet sóval és néhány csepp citromlével kemény habbá verjük, majd óvatosan a spenótos masszába forgatjuk. A formákat vajjal kikenjük, liszttel kiszórjuk, majd háromnegyedig töltjük őket a masszával, és belenyomkodjuk a felkockázott kecskesajtot. 200 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és 15-25 percig sütjük. Akkor jó, ha megemelkedik a formában, és átsül a közepe is, mert ha nyers marad, könnyen összeesik tálalás előtt, és lisztes ízű marad.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése