2015. március 6., péntek

Pesztós kalács


Miután a kalácstészta megkel, hat részre osztom, és a hat részt nyújtófával hosszú, keskeny csíkká lapítom. Minden csík közepébe teszek a tesztóból, és óvatosan feltekerem, majd kézzel sodorgatom, hogy rendesen összetapadjon. Ezt mind a hat csík tésztával megcsinálom.
Megfonom a kalácsot, hagyom fél órát kelni, majd megkenem tojással és betolom a 180 fokra előmelegített sütőbe 35 percre. Persze néhol elmászik a pesztó, de összességében :-)
Hozzávalók a kalácshoz:
50 dkg simaliszt
1+1 nagy tojás
2 dl langyos víz
7 g szárított élesztő
1 ek olívaolaj
3 ek cukor
Hozzávalók a pesztóhoz:
1 csokor bazsalikom
2 marék dió
olívaolaj
só, bors
+ rozmaring
A rozmaring kivételével minden pesztó hozzávalót a turmixba teszek, és krémesre turmixolom. Csak apródonként öntöm hozzá az olívaolajat, nehogy túl híg legyen. Amikor kész a pesztó, beleszórom a nagyon apróra vágott rozmaringot is, de ezzel már nem turmixolom össze.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése