2015. február 25., szerda

Tojásos muffin



Hozzávalók 6 darab muffinhoz


1 ek extra szűz olívaolaj
¼ csésze hagyma
2 csésze spenót
1 gerezd fokhagyma
6 tojás
3 szelet főtt szalonna
3/4 csésze cheddar sajt
1 ek tej
1/2 tk só és bors

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Egy serpenyőben pirítsuk meg a kockára vágott hagymát némi olajon. Pár perc múlva adjuk hozzá a spenótot, forgassuk fonnyadásig. Adjuk hozzá a darált vagy lepasszírozott fokhagymát, ízesítsük sóval, borssal, majd tegyük félre. Egy tálban verjük fel a tojásokat a tejjel és a sajttal. Ezt is sózhatjuk, borsozhatjuk. A tojásos keverékhez adjuk hozzá a hagymás keveréket és a főtt, felkockázott szalonnát. Atésztakeveréket halmozzuk muffinsütő formába, majd süssük 20 percig, vagy ameddig aranybarna nem lesz. Kis hűlés után, ehető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése