2015. február 26., csütörtök

Levescipó


Hozzávalók :

25 dkg kenyérliszt
25 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
2 evőkanál méz
3,5 dl meleg víz
2 teáskanál só

A lisztet tegyük egy dagasztó edénybe . A közepébe alakítsunk ki egy kis fészket . Tegyük bele a mézet . Morzsoljuk rá az élesztőt . Öntsük fel 1 dl meleg vízzel . Hagyjuk , hogy az élesztő 15 perc alatt felfusson . Adjuk a többi anyagot is a liszthez és jól dagasszuk ki a tésztát . Kelesszük meleg helyen 1 órán át . Lisztezett munkafelületen gyúrjuk át . Osszuk 4 részre . Alakítsuk ki a cipó formákat . Tegyük sütőpapíros lemezre és újabb 1 órát kelesszük őket . A tetejükön ejtsünk egy kis bemetszést .


Permetezzük meg a vízzel ( erre nagyon alkalmas a kiürült First-es flakon ) . Tegyük 230-250 fokra előmelegített sütőbe . 1 perc múlva újra permetezzük meg a vízzel . Ezt a műveletet ismételjük meg ötször . Aztán hagyjuk még 10-15 percig sülni őket .

Ha kihűltek már ehetjük is  . Krémlevesek és összetett levesek tökéletes szervírozó eszköze , körülbelül 2 merőkanálnyi forró finomság fér egy cipóba .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése