2016. május 24., kedd

Vékonytésztás pizza




MENNYISÉG: 4 pizzára


500 g pizzaliszt (00-ás!)
0,5 dl olivaolaj nem extraszűz!
1 tk tengeri só
1 kk cukor
3-4 dl langyos víz
10 g élesztő (1/5-őde a normál élesztőkockának)


ELKÉSZÍTÉS
A cukrot az élesztővel morzsoljuk el, ameddig folyós nem lesz, majd hagyjuk langyos helyen 15 percig állni

Adjuk hozzá a többi alapanyagot és a vizet szakaszonként, ameddig kellemesen puha, ruganyos állaga nem lesz.

Ossszuk négy felé, majd formázzuk kicsi zsemlékké őket és kenjük meg olajjal, úgy hagyjuk 50 percet pihenni

Ez a tészta nem sokat fog nőni. Nem is szabad neki, ettől lesz vékony és roppanós! 230 fokon kell sütni, és 6-7 perc alatt megsül, ha szép vékonyra nyújtottuk.

Feltét választásánál arra ügyeljünk, hogy vékonyan legyen minden alapanyag szelve és ne pakoljunk sok dolgot a tésztára. Mint az olaszok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése