25 dkg csicseriborsó
2 közepes cékla
1 közepes vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 nagy tojás
1/2 csokor petrezselyemzöld
2 ek. olívaolaj
1 tk. szódabikarbóna
ízlés szerint só, bors
Így készül a céklás falafel
A csicseriborsót előző este áztasd vízbe. Másnap öntsd le róla a vizet. A céklát – melyet télire is elrakhatsz – alaposan mosd meg, pucold le a héját, vágd apróbb kockákra. Pucold meg a vöröshagymát is, vágd fel 8-10 kockára. A fokhagyma héját is távolítsd el.
A csicseriborsót, a céklát, a vöröshagymát, a fokhagymát, a petrezselyemzöldet öntsd robotgépbe és masszaszerűre daráld, turmixold néhány percig.
Öntsd nagyobb edénybe, üsd bele a tojást, jól keverd össze. Ízlés szerint sózd, borsozd, végül keverd hozzá az olívaolajat és a szódabikarbónát is. Hagyd állni 15-20 percet. Közben melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
A falafel masszájából készíts golyókat. Kb. 45-55 darab lesz a megadott mennyiségből. Valamennyit helyezd sütőpapírral bélelt tepsire. Told a forró sütőbe és kb. 25 perc alatt süsd szép pirosra.
A céklás falafelt joghurttal, salátával kínáld.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése