2017. március 30., csütörtök

Hagymás kifli

16 kiflihez

  • 65 dkg liszt
  • 1 zacskó Dr. Oetker InstantÉlesztő
  • 18 g só
  • 20 g cukor
  • 33 g vaj
  • 4,3 dl tej65 dkg liszt
65 dkg liszt
1 cs. instant oetker élesztő
18 g só
20 g cukor
33 g vaj
4,3 dl tej
1 csomó újhagyma


Elkészítés

A hozzávalókból az újhagyma kivételével dagasztógéppel tésztát gyúrunk, majd 50 percet kelesztjük konyharuhával letakarva. Miután megkelt, beledolgozzuk a nagyon vékonyra vágott újhagymát is, és hagyjuk további 20 percig kelni.

A tésztát 16 egyforma adagra osztjuk.

A kis tésztagömböket a kezünkkel az asztalon még jobban megformázzuk, majd 8 percet letakarva pihentetjük. Háromszögletűre formáljuk, vékonyra kinyújtjuk, majd feltekerjük.

A kifliket ütőpapírral bélelt tepsire tesszük, felületüket vízzel megspricceljük, majd további 60 percet kelesztjük.

Előmelegítjük a sütőt 210 fokra, betesszük a tepsit, majd mielőtt becsuknánk a sütő ajtaját, gyorsan belocsolunk a sütő aljába fél deci vizet.

Kb. 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük a kifliket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése