16 kiflihez
- 65 dkg liszt
- 1 zacskó Dr. Oetker InstantÉlesztő
- 18 g só
- 20 g cukor
- 33 g vaj
- 4,3 dl tej65 dkg liszt
65 dkg liszt
1 cs. instant oetker élesztő18 g só
20 g cukor
33 g vaj
4,3 dl tej
1 csomó újhagyma
Elkészítés
A hozzávalókból az újhagyma kivételével dagasztógéppel tésztát gyúrunk, majd 50 percet kelesztjük konyharuhával letakarva. Miután megkelt, beledolgozzuk a nagyon vékonyra vágott újhagymát is, és hagyjuk további 20 percig kelni.
A tésztát 16 egyforma adagra osztjuk.
A kis tésztagömböket a kezünkkel az asztalon még jobban megformázzuk, majd 8 percet letakarva pihentetjük. Háromszögletűre formáljuk, vékonyra kinyújtjuk, majd feltekerjük.
A kifliket ütőpapírral bélelt tepsire tesszük, felületüket vízzel megspricceljük, majd további 60 percet kelesztjük.
Előmelegítjük a sütőt 210 fokra, betesszük a tepsit, majd mielőtt becsuknánk a sütő ajtaját, gyorsan belocsolunk a sütő aljába fél deci vizet.
Kb. 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük a kifliket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése