- 50 dkg liszt
- 1 instant oetker élesztő
- 1 tojás
- 2,5 dl langyos víz
- 2 kk só
- 5 dkg puha vaj
- 20 dkg reszelt mozarella
- 1 csomó újhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csokor bazsalikom
- só, bors
A kenyér hozzávalóiból ruganyos tésztát dagasztunk. Fóliával letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük, kb. egy óra alatt.
Miután megkelt, lisztezett felületen 3 mm vastag téglalappá nyújtjuk. A zöldfűszereket apróra vágjuk. Megszórjuk vele a tésztát, majd rászórjuk a nagy lukú reszelővel lereszelt mozarellát is.
A tésztából akkora négyzeteket vágunk, mint a téglalap formájú sütőformánk. Ez általában 7x7 centi.
A lapokat óvatosan, hogy a sajt és a zöldfűszer ne hulljon le róla, egymás tetejére tesszük.
20 percig még hagyjuk kelni a sütőpapírral bélelt téglaformában. Addig előmelegítjük a sütőt 180 fokra. 40 perc alatt szép pirosra sütjük.
20 percig még hagyjuk kelni a sütőpapírral bélelt téglaformában. Addig előmelegítjük a sütőt 180 fokra. 40 perc alatt szép pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése