2017. március 29., szerda

Sajtos kenyér

  • 50 dkg liszt
  • 1 instant oetker élesztő
  • 1 tojás
  • 2,5 dl langyos víz
  • 2 kk só
  • 5 dkg puha vaj
  • 20 dkg reszelt mozarella
  • 1 csomó újhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor bazsalikom
  • só, bors
A kenyér hozzávalóiból ruganyos tésztát dagasztunk. Fóliával letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük, kb. egy óra alatt. 
Miután megkelt, lisztezett felületen 3 mm vastag téglalappá nyújtjuk. A zöldfűszereket apróra vágjuk. Megszórjuk vele a tésztát, majd rászórjuk a nagy lukú reszelővel lereszelt mozarellát is. 
A tésztából akkora négyzeteket vágunk, mint a téglalap formájú sütőformánk. Ez általában 7x7 centi.
A lapokat óvatosan, hogy a sajt és a zöldfűszer ne hulljon le róla, egymás tetejére tesszük. 
20 percig még hagyjuk kelni a sütőpapírral bélelt téglaformában. Addig előmelegítjük a sütőt 180 fokra. 40 perc alatt szép pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése