2017. március 3., péntek

Gombás sonkasaláta

Hozzávalók: 
25 dkg főtt füstölt sonka vagy tarja, 
1 nagyobb doboz gombakonzerv, 
12 fürjtojás, jó ám a rendes tojás is, felkockázva
1 nagy csokor zöldhagyma (szárával együtt), 
1 dl majonéz,
2 dl tejföl, 
1-1 evőkanál borecet és fűszerezett paradicsomlé, 
1 teáskanál mustár, 
só, csipetnyi cukor, 
1 mokkáskanál törött fekete bors, 
salátalevelek.

A sonkát apró kockákra vágjuk. A gombakonzervet levétől leszűrjük. A fürjtojásokat keményre főzzük és megtisztítjuk, majd félbevágjuk.
A zöldhagymát megtisztítjuk, és vékonyra karikázzuk, ezután megsózzuk, és 10 percig állni hagyjuk. A majonézt elkeverjük a tejföllel, a borecettel, a paradicsomlével, 1 evőkanál gombalével, és a fűszerekkel, s az így kapott mártást ráöntjük a saláta többi összetevőjére. Jól átforgatjuk, majd hűtőszekrényben érleljük 1 órán keresztül. Tálaláskor megmosott és megszárított salátalevelekre halmozzuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése