2017. december 6., szerda

Karácsonyi rögtön puha mézeskalács


hozzávalók / 6 adag


tészta
1 kg finomliszt
30 dkg porcukor
3 teáskanál szódabikarbóna
14 g mézeskalács fűszerkeverék (1 tasak)
30 dkg margarin
250 ml méz
3 db tojás

máz
2 db tojásfehérje
30 dkg porcukor

elkészítés

tészta
Először a száraz hozzávalókat keverjük alaposan össze, majd jöhet a tojás, a méz és a picit megolvasztott margarin. Addig gyúrjuk, míg egynemű, illatos, rugalmas tésztát nem kapunk.
3 részre osztjuk, majd egyenként kinyújtjuk 0,5-1 cm-es vastagságúra a tésztát. Kiszaggatjuk, sütőlemezre tesszük, ne szorosan, mert sülés közben összenőnek. Megsütjük.

díszítő máz
2 tojásfehérjét félig felverünk robotgéppel, majd 30 dkg porcukrot apránként hozzádolgozunk, és keményedésig keverjük.

sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
költség: 1000 Ft
elkészítettem: 8 alkalommal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése