2022. december 14., szerda

Karfiol tacco zöldségekkel

 Egy kis vega vendégváró. Attól függetlenül, hogy nem tartalmaz húst, még nagyon finom, sőt, húsimádók nyugodtan tölthetik kis sült pipi husival, sonkával, amivel csak szeretnék.Hozzávalók kb. 6 darabhoz:

220 gr karfiol
1 tojás
só, pirospaprika, oregano
1 mokkáskanál citromlé

Töltelékhez:
opcionálisan kaliforniai paprikák
pritamin paprika/cukkini/avokádó
sajt/sonka/hagyma

Szószhoz:
1 kis pohár tejföl
12 gerezd fokhagyma
petrezselyem zöld/újhagyma zöldje

A tejfölt összekeverjük, beleaprítjuk a petrezselymet vagy az újhagymát, beletörjük a fokhagymát és félre tesszük.
A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük és aprító gépben finomra aprítjuk.
Megsózzuk, majd mikróban 4 perc alatt „megfőzzük”.
Egy konyharuhába szedjük (Vigyázz, forró!) és kifacsarjuk belőle a nedvességet.
Fűszerekkel, citrommal ízesítjük és összegyúrjuk a tojással.
Egy sütőporral fedett tepsit előkészítünk, 6 felé vesszük a tésztát és egyesével vékonyan kör alakban ellapogatjuk a papíron a tésztát.
190 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük őket úgy, hogy félidőben megfordítjuk.
A töltelékhez valókat vékonyan felcsíkozzuk/felszeleteljük/felaprítjuk.
A kihűlt tésztát félbe hajtjuk és megtöltjük a kívánt töltelékkel, majd egymás mellé egy tányérra helyezzük őket a szósz társaságában.

A zöldségeket kevés olajon megfuttathatjuk, illetve fokhagymás tejföl helyett akár tartármártással vagy majonézes mártással is tálalhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése