2015. november 15., vasárnap

Kókuszvíz

  • 75 g kókuszreszelék (1 rész)
  • 7.5 dl víz (3 rész, kézmeleg)
  • 1 teáskanál cukor (ízlés szerint, vagy édesítő, itt pálmacukor, de Stevia a legjobb)



  1. A kókuszt egy nagyobb edénybe teszzük, hozzáadjuk, ha szeretnénk az édesítők valamelyikét és felöntjük kb. 40 fokos vízzel. Jó kézmeleg legyen! Botmixerrel vagy turmixszal csavarjunk még rajta egyet - de ezt nem muszáj.  Ha később főzéshez használjuk fel, hagyjuk ki az édesítőt belőle.
  2. Ebben hagyjuk állni egy éjszakát. Másnap leszűrjük.
  3. Hűtőbe tesszük, majd amikor már eléggé lehűlt, leszedjük a tetejéről a megdermedt kókuszzsírt.
  4. Ezután fogyasztjuk.
  5. Kevés rummal vagy fehérrummal és ananászlével azonnal Pina Coladát varázsolhatunk.
  6. Legkésőbb 24 órán belül fogyasszuk el és közben is tartsuk hűtőben.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése