2015. november 13., péntek

Pizza vagy lepénykenyér "jobb" szénhidrátból

Hozzávalók 6 személyre:
a tésztához:
1 evőkanál szárított élesztő
0,5 dl meleg víz
40 dkg fehér tönkölyliszt
10 dkg kukoricaliszt
1 kiskanál só
2,5 dl sárgarépalé
3 evőkanál szűz olívaolaj
a zöldséges feltéthez:
3 nagy paradicsom, meghámozva és kockákra vágva
1 nagy pritaminpaprika, kicsumázva és kis kockákra vágva
1 kis csokor metélőhagyma, finomra aprítva
1 gerezd zúzott fokhagyma
10 dkg mozzarella sajt vagy tofu, lereszelve

Az élesztőt a meleg vízbe szórjuk, és félretesszük, amíg habos nem lesz, majd összekeverjük, hogy az élesztő teljesen feloldódjon. A kétféle lisztet a sóval, a felfuttatott élesztővel, a sárgarépalével és 2 evőkanál olívaolajjal összekeverjük, majd sima, ruganyos masszává dagasztjuk. A tésztát kiolajozott tálba tesszük, és meleg helyen kb. 1,5 órát hagyjuk kelni. Azután a tésztát kicsit megpaskoljuk, és egy nagy, vagy több kicsi tésztalappá kinyújtjuk (hasonlóan a pizza készítéséhez), majd sütőlapra fektetjük. A paradicsomot a paprikával, a metélőhagymával és a fokhagymával lazán összeforgatjuk, és a tésztára halmozzuk. A sajttal megszórjuk, és 200 °C-os sütőben (légkeveréses sütőben 180 °C) kb. 20 percig sütjük. Tálaláskor metélőhagymával meghintjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése