- 15 dkg teljes kiőrlésű durumliszt
- 15 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 50 dkg túró
- 2 tojás
- 5 dkg puha vaj
- 1 kk. szódabikarbóna
A feltéthez
- 60 dkg padlizsán 2 cm-es darabokra vágva
- 2 doboz hámozott paradicsomkonzerv
- 15 dkg vöröshagyma apróra vágva
- 4 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 2 ek. olívaolaj
- 2 tk. só
- 1/2 dl víz
- 1/2-1/2 tk. szárított oregánó, bazsalikom, kakukkfű
- 3 babérlevél
- A padlizsánt 2 cm-es kockákra vágjuk, besózzuk, és 15 perc múlva kinyomkodjuk a levét.
- Olívaolajon megpároljuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát majd beleforgatjuk a padlizsánt.
- Kicsit megpirítjuk a padlizsánt, hozzákeverjük az összevagdosott hámozott paradicsomot, a babérleveleket, és kb. 15 perc alatt megpároljuk. Ha szükséges, vizet öntünk alá.
- Fűszerezzük, és 5 perces főzés után kivesszük a babérleveleket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése