2016. december 7., szerda

Édes ropi



Sós ropikat készíthetünk, ha sajttal, paradicsomszósszal, pesztóval kenjük meg a csíkokat, szórhatunk rá szezámmagot, mákot, vagy akár fenyőmagot, mogyorót is. Nagyon finom ez az édes ropi is, amit mi most fahéjas cukorral ízesítettünk, de őrölt fahéj helyett lehetett volna akár mézeskalács-fűszerrel, vagy kakaóporral is.
Érdemes mellé egy kis mártogatót is kínálni: míg sülnek a ropik, könnyedén elkészíthetjük a vaníliás mascarponés mártogatót. A mascarpone helyett használhatunk akár egy kis tejszínnel elkevert tejfölt, vagy túrót is.

1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
2 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
2 teáskanál őrölt fahéj
1 db tojás
A mártogatóhoz
10 dkg mascarpone
1 db Dr. Oetker Bourbon Vaníliarúd
3-4 dkg porcukor



Elkészítés

A leveles tésztát 1-2 cm széles, kb. 10-12 cm hosszú csíkokra vágjuk. A vanillincukrot és a fahéjat összekeverjük, és egy lapos tányérra szórjuk.
A levelestészta-csíkokat lekenjük tojással, és belenyomkodjuk a fahéjas cukorba, majd megcsavarjuk őket párszor, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
200 fokos sütőben 15-20 percig sütjük. Közben elkészítjük a mártogatót: a vaníliarúd kikapart magjait és a porcukrot a mascarponéhoz adjuk, és alaposan összekeverjük. A kész édes ropikat a mártogatóval tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése