2016. december 22., csütörtök

Mézes garnélarák


Hozzávalók:
1/3 csésze méz
1/4 csésze szójaszósz (csökkentett nártriumtartalmú)
1 evőkanál darált fokhagyma
1 teáskanál friss darált gyömbér
50 dkg tisztított friss garnélarák
2 teáskanál olivaolaj
apróra vágott zöldhagyma a díszítéshez
Elkészítés:

Egy tálba jó alaposan keverd össze a mézet, a szójaszószt, a darált fokhagymát és a darált gyömbért. Az így kapott a páclé felét öntsd rá a konyhakész garnélarákokra, jó alaposan rázd össze, majd 15 percre (de akár 8-12 órára) tedd be a hűtőbe.

Egy serpenyőben melegíts fel közepes lángon az olivaolajat, add hozzá a garnélarákokat, és addig főzd az egyik oldalát, amíg rózsaszín nem lesz (kábé 45 másodperc). Ezután fordítsd meg őket és hozzáöntve a megmaradt páclevet főzd tovább kábé 1 percig. Tálaláskor az apróra vágott zöldhagymával díszítheted.

Köretnek pedig barna rizst és/vagy párolt zöldséget ajánlunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése